Arcada University of Applied Sciences

Arcada har ca. 2700 studenter og holder til på Arabiastranden i Helsinki. Universitetet har fem institutt hvorav to er for helserelaterte utdanninger. Utdanningene har fokus på krysningspunktene mellom praksis og teori, tverrfaglige team og den digitale og teknologiske kompetansen som kreves i dagens arbeidsliv.

Helsinki er den pulserende hovedstaden i Finland med enkel tilgang til sjøbad, saunaer og øyene i skjærgården. Byen har en avslappet atmosfære med spennende arkitektur, gode kulturtilbud og med korte avstander til deler av Europa man sjelden besøker.

Gjeld for

Sykepleie, vernepleie, ergoterapi, master i jordmorfag og intensivsykepleie.

Praktiske forberedelser

Studenter som skal ha praksis må kunne dokumentere immunitet/vaksinasjon for difteri/stivkrampe, polio, meslinger, røde hunder og kusma. Det må være maksimum 10 år siden siste vaksinasjon.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Svensk er hovedspråk når det gjelder kommunikasjon og vanlige forelesninger, men noen av studieprogrammene på både bachelor- og masternivå og en del enkeltmoduler går på engelsk. Praksisstudier foregår på svensktalende institusjoner. Skal du ha praksis eller studere på svensk, så er det ingen formelle språkkrav hvis du har et skandinavisk språk som morsmål. Skal du studere på engelsk, så er språkkravet B1 på CEFR-skalaen. Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Studieavgift

Som Erasmus-student betaler du ingen studieavgift ved denne institusjonen, tvert imot får du et Erasmus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

For master i jordmorfag og intensivsykepleie er det ingen erasmusavtale. HVL og Arcada er derimot medlem av det samme Nordplusnettverket. Nordplus-studenter betaler derfor ingen skolepenger ved denne institusjonen. Som regel vil du kunne få et Nordplus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Master i jordmorfag

Du kan reise på utveksling til ARCADA. Snakk med din faglige kontaktperson om utvekslingstidspunkt.

Bachelor i ergoterapi

Dere kan reise på utveksling til Helsinki i praksisperiodene i 4. eller 5. semester. Det er også anledning til å tilbringe et helt semester på Arcada.

Bachelor i sjukepleie

Dere kan reise på utveksling i 3. praksisperiode i 3. skoleår, dvs. i perioden februar til mai.

Bachelor i vernepleie

Dere kan reise på utveksling i 3 måneder til Arcada i praksisperioden i 5. semester.