Hopp til innhald

Ludwigsburg University of Education

Ludwigsburg University of Education er det største av de seks lærerutdanningsuniversitetene i Baden-Württemberg. Det har mer enn 5 500 studenter og over 450 ansatte. Skolen ble stiftet i 1962 under navnet The University of Education og flyttet til Ludwigsburg i 1966.

Ludwigsburg er en by i delstaten Baden-Württemberg i Tyskland med rundt 88 000 innbyggerer. Byen er sete for en "landkreis" med samme navn og ligger ca 12 km nord for sentrum av Stuttgart.

Gjeld for

Master i musikkpedagogikk.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

De ordinære studieprogrammene undervises på tysk. Skal du ha praksis er det også en fordel å beherske muntlig tysk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på tysk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Tyskland i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet skal foregå på tysk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i musikkpedagogikk

Utvekslingtilbudet gjelder studenter som tar mastergrad i Musikkpedagogikk. Dere må imidlertid undersøke det faglige tilbudet nærmere i samarbeid med faglig kontaktperson for internasjonalisering på musikk før dere evt. kan reise til denne institusjonen.