Hopp til innhald

University of Alicante (UA)

Universitetet i Alicante er et offentlig universitet etablert i 1979. De har over 32 000 studenter og 1200 internasjonale studenter. Skolen har 6 fakulteter med fokus på forskning, praktisk læring, innovasjon og entreprenørskap.

Alicante er en av Spanias raskest voksende byer og ligger på østkysten av Spania, ikke langt unna Valencia. Byens historie kan spores 3000 år tilbake men er nå mest kjent for sine strender ved middelhavet og en vakker gamleby. Regionen produserer i hovedsak vin men også olivenolje, lær og kjeramikk. Byen har gode transportmuligheter slik at det er lett å komme seg rundt i Spania med Alicante som utgangspunkt.

Gjeld for

Studiested Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Spansk er undervisningsspråk i alle fag på lærerutdanningen. Du må derfor beherske spansk flytende både skriftlig og muntlig for å kunne ta fag på Faculty of Education Studies. Det er mulig for studenter som ikke behersker spansk flytende å ta fordypning i engelsk på Faculty of Arts and Philosophy. Det er imidletid en fordel å kunne noe spansk, siden en del av diskusjonen i klassen samt forklaringer fra lærere kan gå på spansk.

Minstekravet i spansk for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på spansk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs. Tar du språkkurs i Spania i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, dersom du kan dokumentere at deler av studiet går på spansk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Grunnskolelærarutdanning 1.-7. trinn

Det er mulig å reise på utveksling til Alicante i 7. semester. Høstsemesteret går fra begynnelsen av september til slutten av januar, og dette må godkjennes av studieprgrammet deres før utveksling kan innvilges.

glu5-10

Det er mulig å reise på utveksling til Alicante i 7. semester. Høstsemesteret går fra begynnelsen av september til slutten av januar, og dette må godkjennes av studieprgrammet deres før utveksling kan innvilges.

Grunnskulelærarutdanning 5.-10. trinn

Du kan reise på utveksling til Alicante i 5. semester og ta skolerelevante fag.

Grunnskulelærarutdanning 1.-7. trinn

Du kan reise på utveksling til Alicante i 5. semester og ta skolerelevante fag.