University of Santiago de Compostela

Universidade de Santiago de Compostela (USC) er et offentlig universitet med campuser i Santiago de Compostela og Lugo. Universitetet er et av de elsdste i verden som fremdeles er i drift, og kan spore historien sin tilbake til 1495.

I dag har universitetet 25 000 studenter fordelt på de to campusene Santiago og Lugo, og tilbyr mer enn 60 gradsstudier. USC har nærmere 80 institutter og 30 sentre, i tillegg til flere forskningsinstitutter. Hvert år er det om lag 1000 utvekslingsstudenter på USC.

Santiago de Compostela er hovedstaden i den autonome regionen Galicia, nordvest i Spania. Byen er kjent som pilgrimssted for europeiske katolikker, særlig på grunn av det som regnes som gravstedet til apostelen Jakob. Både byen og pilgrimsveien dit (Jakobsveien) gjennom Frankrike og Spania står på UNESCO sin liste over verdens kulturarv.

Gjeld for

Landmåling, bachelor og master. Campus Bergen

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester må du være klar over at det kan ta noe lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge bør du derfor velge å reise på utveksling tidligere i studieløpet.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Studentene bør kunne beherske spansk flytende for å følge ordinær undervisning, og språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Selv om man skal skrive bacheloroppgave på engelsk er det en fordel å kunne en del spansk. Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk eller spansk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Universitetet tilbyr intensive språkkurs for Erasmus-studenter. Lånekassen gir også støtte til 4-ukers språkkurs som tas i studielandet i forkant av studiet, dersom du kan dokumentere at deler av studiet går på spansk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Areal og eiendom

Dere har anledning til å reise på utveksling til University of Santiago de Compostela.

Landmåling og eiendomsdesign

Dere kan ta hovedprosjektet i 6. semester på USC.