Hopp til innhald

Lithuanian University of Health Sciences

Universitetet har over 5000 studenter og ca. 950 faglig ansatte.

Gjeld for

Fysioterapi og ergoterapi.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Ordinært undervisningsspråk er litauisk og russisk, men enkelte kurs/praksis kan gå på engelsk. Språkkravet for utvekslingsstudenter (engelsk) er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Praksisstudier foregår noe på engelsk eller ved hjelp av veileder/medstudenter som tolk.

Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Litauen i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, dersom du kan dokumentere at deler av studiet skal foregå på litauisk eller russisk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i ergoterapi

Dere kan reise på utveksling til Kaunas i praksisperiodene i 2. og 3. studieår, dvs. fra januar til mars i 4. semester eller fra midten av september til midten av desember i 5. semester.