Hopp til innhald

P.PORTO - Polytechnic of Porto

Polytechnic Institute of Porto (P.PORTO) ble stiftet i 1852 under navnet Porto Industrial School. Navnet institusjonen bærer i dag fikk den i 1985, da flere skoler fusjonerte under ett banner, mens forkortelsen P.PORTO ble lansert i 2016. P.PORTO har til sammen over 16 000 studenter spredd utover de forskjellige campusene i Porto, Matosinhos, Póvoa de Varzim, Vila Nova de Gaia, Vila do Conde og Felgueiras.

Porto ligger langs elva Douro, er den nest største byen i Portugal og ligger på UNESCOs verdensarvliste. Porto er kjent for å være en bra studentby med mye liv. Fra klassiske musikkkonserter i Casa da Musica og intimkonserter på Maus Hábitos til fotballkamper på Estádio do Dragão og surfing på stranden Matosinhos, kun en halvtime unna.

Gjeld for

Grunnskolelærer, idrett og radiografi.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Ordinære kurs går på portugisisk, og studentene må derfor beherske portugisisk flytende for å følge disse kursene. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages).

En del praktiske fag er tilrettelagt slik at studentene kun må beherske engelsk for å følge dem. Individuell undervisning vil i de tilfeller foregå på engelsk, og dere kan levere oppgaver på engelsk. Faglig veiledning i praksis vil bli gitt av ansatte som behersker engelsk.Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Universitetet organiserer et språkkurs i semesteret slik at studenter kan få litt basiskunnskap. På høsten starter kurset i oktober og på våren i mars. Tar du språkkurs i Portugal i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet skal foregå på portugisisk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Grunnskolelærarutdanning 1.-7. trinn

Studenter på grunnskolelærerutdanningene som tar valgfag i musikk, kunst og håndtverk, drama eller kroppsøving kan reise på utveksling til Porto. Det faglige tilbudet må imidlertid tilrettelegges og avklares med faglig kontaktperson på studiet ditt.

glu5-10

Studenter på grunnskolelærerutdanningene som tar valgfag i musikk, kunst og håndtverk, drama eller kroppsøving kan reise på utveksling til Porto. Det faglige tilbudet må imidlertid tilrettelegges og avklares med faglig kontaktperson på studiet ditt.

idrett

I utgangspunktet kan dere reise på utveksling til Porto i 5. semester. Dere vil da studere på ESE. Det faglige opplegget må imidlertid først klareres med faglig kontaktperson.

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori. Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group