Hopp til innhald

Turku University of Applied Sciences

Turku University of Applied Science (TUAS) har ca. 9300 studenter og 700 ansatte og er en av de største høyskolene i Finland. Skolen beynte som et polyteknisk institutt i 1992, men fikk i 2006 endelig tittelen University of Applied Science.

Byen Turku (svensk: Åbo) ligger på den sydvestre kysten av Finland, ved utløpet til elven Aura. Med sine ca 175 000 innbyggere er Turku den femte største byen i Finland og residensby i Vestre Finlands len. På grunn av historien og byens plassering plassering er 5,2 % av innbyggerene svenskspråklige.

Gjeld for

Radiografi og Bioingeniør

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Ordinært undervisningsspråk er finsk. TUAS tilbyr i tillegg en rekke kurs og programmer på engelsk for utvekslingsstudenter, inkludert radiografimodulen. Språkkravet (engelsk) for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Senter for språk ved TUAS (The University of Turku Language) koordinerer språkkurs i grunnleggende finsk for utenlandske studenter.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori. Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group

Bachelor i bioingeniørfag

Dere kan reise på utveksling fra midten av mars til midten av juni i 6. semester og ta hovedprosjekt på Turku University of Applied Sciences.