Hopp til innhald

HAN University (Hogeschool van Arnheim en Nijmegen)

HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) ble stiftet i 1996 etter en fusjon mellom flere utdanningsinstitusjoner. Skolen har to campuser, ett i Arnhem og ett i Nijmegen. HAN er et av de raskest voksende universitetene i Nederland med 2500 ansatte og 27 000 studenter, inkludert 2100 internasjonale studenter

Arnhem fikk bystatus i 1233, og ble grunnlagt der veien mellom Nijmegen og Utrecht delte seg. Byen lå ikke originalt ved Rhinen, men på jordene som lå lenger oppe i åssidene. Det var først da løpet til Rhinen endret seg på 1500-tallet at byen havnet ved elven. Arnhem har som siste by i Nederland fremdeles aktive trolleybusser. Arnhem har i dag ca 140 000 innbyggere.

Nijmegen regnes som den eldste byen i Nederland og feiret sitt 2000-årsjubileum i 2005. Med sine 160 000 innbyggere er Nijmegen nå den 10. største byen i Nederland.

Gjeld for

Grunnskolelærer og fysioterapi.

Praktiske forberedelser

Nederland har innført obligatorisk syke- og ansvarsforsikring for sine innbyggere, derfor må alle utvekslingsstudenter også ha forsikring.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Ordinært undervisningsspråk er nederlandsk, men HAN tilbyr også flere engelskspråklige kurs og praksisplasseringer. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Det kan være en fordel å kunne litt nederlandsk for å kunne kommunisere bedre med elevene. Alle Erasmus-studenter som skal studere på nederlandsk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Nederland i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler at studiet ditt skal foregå på nederlandsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Grunnskolelærarutdanning 1.-7. trinn

Studenter som ønsker å ta 30 studiepoeng i Samfunsfag eller et skolerelevant fag kan reise til HAN University.

glu5-10

Studenter som ønsker å ta 30 studiepoeng i Samfunnsfag eller et skolerelevant fag kan reise til HAN University.