Hopp til innhald

Polytechnic Institute of Setúbal

Polytechnic Institute of Setúbal (IPS) ligger i byen Setúbal, ca 5 mil sør for Lisboa. Byen er vakkert plassert ved havet og har både strender og naturreservat i nærheten. IPS har omlag 6300 studenter fordelt på ulike fakultet. HVL har en samarbeidsavtale innenfor fysioterapi og studenter som drar på utveksling vil studere ved helsefakultetet på Setúbal campus.

Gjeld for

Fysioterapi

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Dere skal ha veiledere som kan engelsk, men pasientene kan ofte kun portugisisk. Det er derfor en stor fordel hvis du kan snakke litt portugisisk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Portugal i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet foregår på portugisisk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i fysioterapi

Studenter kan reise på på utveksling til Setúbal i 3 måneder i forbindelse med praksisperioden i 4. semester, dvs. vårsemesteret i 2. studieår. Utvekslingsperioden blir da fra begynnelsen av januar til begynnelsen av april. Dette avhenger imidlertid av at institusjonen kan finne egnede praksisplasser, ta kontakt med faglig kontaktperson ved interesse.