Hopp til innhald

Complutense University of Madrid

Universidad Complutense de Madrid (UCM) ble grunnlagt i 1499 og har røtter helt tilbake til 1293. UMC er dermed et av de eldste universitetene i verden.UMC har totalt om lag 10 000 ansatte og ca. 87 000 studenter, inkludert ca. 3000 utenlandske studenter.

Gjeld for

Sosialt arbeid og Master i Samfunnsarbeid, Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

Studentene må beherske spansk flytende for å følge ordinær undervisning, og språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Dette kravet gjelder også for de studentene som skal ha praksis. Lånekassen gir også støtte til 4-ukers språkkurs som tas i studielandet i forkant av studiet, dersom du kan dokumentere at deler av studiet går på spansk.

Det er obligatorisk online språktest før og etter opphold. De som har behov for det vil få tilbud om gratis online språkkurs gjennom Erasmus-programmet.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i samfunnsarbeid

Du kan dra på utveksling til Madrid i løpet av masteren din. Snakk med faglig kontaktperson om hvilket semester som egner seg best til dette.