Hopp til innhald

Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts

Karel de Grote University of Applied Sciences and Arts har over 12 000 studenter fordelt på 53 ulike bachelorprogrammer og 5 masterprogrammer.

Antwerpen er en havneby og hovedstad i den flamske provinsen Antwerpen. Byen har omkring 500 000 innbyggere. Elva Schelde renner gjennom byen.

Byen er sentrum for diamanthandel og diamantforedling. Antwerpen har også siden 1990-tallet et visst rykte som moteby. En av byens severdigheter og turistattraksjoner er Antwerpen zoo, som er en av verdens eldste.

Gjeld for

Kjemi og barnehagelærer.

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester må du være klar over at det kan ta noe lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge bør du derfor velge å reise på utveksling tidligere i studieløpet.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet. <a href="//www.hvl.no/student/utveksling/reis-med-erasmus/">Les mer om hvordan du kan reise på Erasmus+ utveksling.</a>

Språk

De fleste ordinære studieprogrammene undervises på flamsk, men det tilbys flere moduler, praksis og bachelooppgaver på engelsk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Det kan likevel være en fordel å kunne litt flamsk/nederlandsk. Alle Erasmus-studenter som skal studere på nederlandsk/flamsk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Belgia i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet i Belgia skal foregå på flamsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i ingeniørfag, kjemi

Du kan reise på utveksling til Antwerpen i 6. semester for å skrive bacheloroppgave og ta et valgemne..

Bachelor - barnehagelærarutdanning

Dere kan reise på utveksling i 5. semestester.