Fra elektriker til ingeniør

Etter flere år som elektriker følte Thomas behov for nye utfordringer. Løsningen ble elektroingeniør.

Navn: Thomas Raknes Ulriksen
Utdanning: Elektroingeniør
Campus: Haugesund

Nysgjerrig på fremtidens teknologi

Thomas har bakgrunn som elektriker. Etter flere år i arbeidslivet ønskte han flere utfordringer i hverdagen.

– Jeg har alltid vært teknisk interessert og nysgjerrig på fremtidens teknologi, så da falt valget enkelt på elektroingeniør. Siden jeg har yrkesbakgrunn med fagbrev, ble valget å gå y-veien i Haugesund

Liker det praktiske

Thomas mener utdanningen passer for de fleste som har litt teknisk interesse.

På elektroingeniørutdanningen velger du blant fire ulike spesialiseringer: Elkraftteknikk (Bergen og Førde), automatisering med robotikk (Bergen, Førde og Haugesund), elektronikk (Bergen) eller og cyberfysisk nettverksteknologi (Bergen). Thomas valgte automatisering med robotikk. 

– Studiet vil nok være midt i blinken for de som er interessert i programmering, styresystemer og kombinasjonen av disse.

Det beste med studiet synes Thomas er når de får teste teorien ut i praksis på laben.Studentar på robotikklaben.

– Lenger ut i studiet får vi kombinert mye av teorien vi har lært i forskjellige fag i en oppgave. Da får du litt bedre forståelse for hvordan alt henger sammen.

Får alltid god hjelp

Det mest utfordrende for Thomas har vært å bli vant med å gå på skolen igjen, men han forteller at studieteknikken har blitt bedre med tiden.

– Det har vært litt trykk på matematikk, siden veldig mange av fagene bygger på dette. Men det gjelder bare å holde motet oppe og sette seg ned og løse oppgaver.

Det at klassene ikke er så store er noe Thomas setter stor pris på.

– Du blir godt kjent med klassen din, og vi får lett kontakt med foreleserne. Dersom du sliter litt med et tema, kan du oppsøke foreleseren på kontoret og få hjelp!

Drømmejobben

Mer og mer i samfunnet blir automatisert, så du kan jobbe med veldig mye forskjellig med denne utdanningen, forteller Thomas.

– Mange jobber vil være innenfor regulering eller styring av prosesser og automatiseringen av disse. Du kan for eksempel jobbe innenfor medisin, oljeindustrien, landbasert industri, produktutvikling og mye mer. Personlig er planen å gå videre på master, og drømmejobben er å utvikle teknologi innen autonome droner og fartøy.

Vil du vite mer?