Hopp til innhald

MOØ225 Entreprenørskapsteori i en regional sammenheng

Emneplan for studieåret 2018/2019

Innhold og oppbygning

Kurset introduserer tema av praktisk og kontekstuell relevans for innovasjon- og entreprenørskap. De sentrale næringene på Vestlandet utgjør et hovedfokus i kurset. Den entreprenørielle aktiviteten (i oppstarts- og etablerte bedrifter) blir presentert og analysert i forhold til historisk utvikling, forretningsmodeller, produktutvikling, markeder og salgsstrategier.    

Læringsutbytte

Kunnskap

Etter avsluttet kurs skal studentene 

  • ha inngående kunnskap om ulike entreprenørskapsaktiviteter i ulike næringer
  • ha innsikt i ulike forretningskulturer i ulike næringer
  • forstå de viktigste utfordringene i kommerisaliseringsprosesser i ulike næringer

Ferdigheter

Etter avsluttet kurs skal studentene 

  • være i stand til å identifisere utfordringer i bedrifters oppstartsfase i ulike industrier
  • være i stand til å koble teori om entreprenørskap til disse utfordringene
  • være i stand til å foreslå løsninger på de identifiserte utfordringene og gjennomføre tiltak 

Kompetanse

Etter avsluttet kurs skal studentene 

  • være i stand til å kritisk refleksjon rundt utfordringer knyttet til oppstartsbedrifter i ulike næringer
  • kunne reflektere rundt etiske problemstillinger i den entreprenørielle prosessen
  • kunne overføre kunnskap fra en kontekst til en annen 

Krav til forkunnskaper

Ingen

Anbefalte forkunnskaper

MOØ203

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger og seminarer en gang i uken på ettermiddags-/kveldstid parallelt med praksisperiden (MOØ226), case presentasjoner av gjesteforelesere, case diskusjoner og studentpresentasjoner. 

Obligatorisk læringsaktivitet

  • Deltakelse på ettermiddags-/kveldsseminarene 

Obligatoriske arbeidskrav er gyldige i eksamenssemesteret og de 3 påfølgende semestrene. 

Vurderingsform

Individuell muntlig eksamen. Vurderingsform bestått/ikke bestått. 

Hjelpemidler ved eksamen

Ingen

Mer om hjelpemidler