Smilene og ung mannlig student.

Innovasjon og ledelse | samfunnsfaglig retning

Master

Vil du hjelpe å lede virksomheter inn i fremtiden? Med denne masterutdanningen tilegner du deg svært etterspurt spisskompetanse innen innovasjon, entreprenørskap, ledelse og organisering.

Bergen

Hopp til

  Søk studieplass

  Opptakskrav og søknad

  Opptakskrav

  • Bachelorgrad i økonomi og administrasjon, eller bachelorgrad med minst 80 studiepoeng fordypning innen organisasjon og ledelse
  • Karaktersnitt på minst C

   

  Poenggrense ved forrige opptak

  • 37,50

  Om å søke opptak til HVL

  Hvorfor studere innovasjon og ledelse?

  Innovasjon og utvikling av produkter og tjenester er avgjørende for at virksomheter skal lykkes og for at offentlig sektor skal bli bedre. Med en master i innovasjon og ledelse får du faglig tyngde og praktisk erfaring som trengs for å utvikle nye ideer og skape bedre løsninger for fremtiden. Studiet har en internasjonal orientering og du får muligheten til å ha internship ulike steder i verden.

  Du kan studere innovasjon og ledelse på campus Bergen.

  Gjennom studiet tilegner du deg bred teoretisk og praktisk kunnskap innen:

  • innovasjon og entreprenørskap
  • ledelse og organisering
  • forretningsutvikling og digital forretningsforståelse 

  Praksis

  I løpet av masterutdanningen får du omfattende praksiserfaring i både nye og etablerte virksomheter. I 2. semester kan du ha et internship i Sør-Afrika, USA eller i Bergensregionen.

  Hvordan er undervisningen?

  Undervisningen veksler mellom forelesninger, seminarer, gruppearbeid, skriftlig arbeid, presentasjoner, bedriftsbesøk og personlig veiledning. I siste semester skriver du gruppebasert masteroppgave sammen med en medstudent.

  Sjå masteroppgåver frå 2020 Sjå tidligare masteroppgåver

   

  Hva koster det å studere?

  Som student må du betale 850 kroner hvert semester. Les mer på våre sider om semesterregistrering. Denne avgiften dekker ikke kostnader til for eksempel pensumbøker og annet utstyr du trenger, så det vil komme i tillegg.

  Videre studier etter fullført utdanning

  En fullført mastergrad i innovasjon og ledelse kvalifiserer deg for opptak til en forskerutdanning, for eksempel til ph.d.-studiet i Ansvarlig innovasjon og regional utvikling ved HVL.

  Utveksling

  Grip sjansen til å oppleve verden mens du studerer! Det er tilrettelagt for studieopphold i utlandet i 2. semester. Velg mellom to utvekslingsopphold:

  • Du kan følge internship-programmet ved University of Cape Town i Sør-Afrika, med fokus på sosialt entreprenørskap.
  • Du kan ha et studieopphold ved University of California i USA, der utvekslingen er kombinert med internship i en valgfri bedrift i San Fransisco-området.

  Hvor kan du reise?