Hopp til innhald

FØS8114 Kvalitetsledelse og HMS i havbruksnæringen

Emneplan for studieåret 2024/2025

Innhold og oppbygning

Emnet gir studentene innføring i grunnleggende problemstillinger knyttet til kvalitetsledelse og HMS i virksomheter generelt og i havbruksnæringen spesielt. Emnet gir studentene innsikt i begreper og teorier med vekt på praktiske utfordringer og dilemma.

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten ha følgende kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap:

Ved fullført emne har studenten kunnskap om begreper og teori knyttet til:

  • Kvalitet, kvalitetsledelse og kontinuerlig forbedring
  • Risiko og håndtering av risiko
  • HMS, relevant regelverk og systematisk HMS-arbeid

Ferdigheter:

Ved fullført emne har studenten ferdigheter knyttet til:

  • Reflektere over egen faglig utøvelse ved planlegging og oppbygging av kvalitets- og HMS- systemer, og justere denne under veiledning
  • Kan finne og vurdere relevant informasjon og fagstoff, og fremstille dette for å belyse problemstillinger innen kvalitetsledelse og HMS
  • Kan planlegge og gjennomføre et forbedringsprosjekt knyttet til eget arbeidsområde
  • Kan bruke ulike verktøy og metoder innenfor forbedringsarbeid og risikohåndtering

Generell kompetanse:

Ved fullført emne har studenten følgende generelle kompetanse:

  • Kan anvende faglig kunnskap for å delta i oppbygging, utvikling og forbedring av kvalitetssystemer
  • Kan sikre at lovpålagte HMS og kvalitetstiltak følges opp på egen arbeidsplass
  • Kan oppdage potensial for forbedring, ta initiativ og være en pådriver og bidragsyter for utvikling av god praksis innen kvalitetssystemer og HMS

Krav til forkunnskaper

Ingen

Undervisnings- og læringsformer

Samlinger med varierte læringsaktiviteter inkludert: Forelesninger, diskusjoner, gruppearbeid, individuelt prosjektarbeid med veiledning og presentasjoner.

Obligatorisk læringsaktivitet

To obligatoriske læringsaktiviteter som må være godkjent før eksamen kan avlegges

Vurderingsform

Individuell prosjektoppgave 100%

Karakterskala: A-F

Hjelpemidler ved eksamen

Alle hjelpemidler tillat

Mer om hjelpemidler