Opptakskrav og søknad
Opptakskrav
Lærerutdanning (grunnskole-/allmennlærer, faglærer, barnehage-/førskolelærer eller praktisk-pedagogisk utdanning). Du må være ansatt i en lærerstilling.
Du må ha gjennomført nivå 1 i matematikk (30 sp) i grunnskole-/allmennlærerutdanning eller tilsvarende.
Kravet om bestått lærerutdanning kan fravikes dersom søkeren kun mangler faget det søkes på, for å få fullført sin lærerutdanning.
Hvis du søker dispensasjon fra opptakskravet, må det foreligge en bekreftelse fra tidligere studiested om at studiet det søkes opptak til kan inngå i og føre til avsluttet lærerutdanning.
Hva lærer du?
Målet med studiet er at du styrker din matematiske og fagdidaktiske kompetanse til å planlegge, gjennomføre, vurdere og videreutvikle matematikkundervisning i tråd med Fagfornyelsen og relevant forskning.
Du vil få bruke din egen klasse/arbeidsplass til å prøve ut mindre undervisningsopplegg.
Studiet er delt i to emner: Matematikk som undersøkende virksomhet (høst) og Anvendelse og problemløsning (vår).
Les mer om hvert enkelt emne i studieplanen.
Arbeidskrav og eksamen
Det blir 3 individuelle arbeidskrav per semester. Du vil få individuell veiledning i forbindelse med ett av arbeidskravene.
Begge emnene avsluttes med en muntlig eksamen med varighet på 30 minutter.
Hvem er studiet for?
For deg som underviser i matematikk på barnetrinnet, og som har gjennomført Matematikk 1 1-7 eller tilsvarende.
Nettundervisning
Det blir ukentlige nettsamlinger med varierte undervisningsformer bestående av synkron undervisning med forelesning, aktiviteter og diskusjoner. Dette blir supplert av asynkron undervisning med oppgaver og gruppearbeid.
På høsten blir det ukentlige nettsamlinger i ukene 34 til 44, med unntak av høstferieukene. I vårsemesteret blir det samlinger i ukene 4 til 14, med unntak av vinterferieukene. Den synkrone undervisningen har obligatorisk deltakelse, og vil foregå torsdager fra 13 til 15.