Institusjonsmåltider
Prosjekteigar
Høgskulen på Vestlandet
Prosjektperiode
Januar 2011 - Desember 2016
Prosjektsamandrag
Som del av den nasjonale folkehelsepolitikken har blant annet utdanningsinstitusjoner fått større og tydeligere oppgaver på matområdet. Selv om disse institusjonene ikke har mat og måltider som sin primæroppgave, forutsettes det at institusjonene har profesjonell kompetanse på feltet. Prosjektet undersøker hvordan ulike institusjoner implementerer den nasjonale politikken på matområdet, rollen de ulike profesjonene har, mat og måltiders sosiale og pedagogiske funksjon, forbrukeren i institusjonsmåltidet og hvordan mat og måltidstilbudet i institusjoner påvirker brukerens inntak av mat og drikke.
Metode
Forskningsaktiviteten har bestått av innsamling av data, analyse av data og publisering. Resultater fra prosjektet har gitt grunnlag for ytterligere tematisering og dermed ny datainnsamling og videreutvikling av prosjektet.