Opptakskrav og søknad
Opptakskrav
Fullført lærerutdanning. Søkere må være ansatt i og ha undervisningspraksis i videregående opplæring, yrkesfaglig utdanningsprogram.
Om å søke opptak til HVL
Hvorfor velge denne videreutdanningen?
I dette studiet får du videreutvikle dine ferdigheter til å analysere og ta i bruk læreplanverket med særlig fokus på vurderingsarbeid.
I studiet vil du blant annet arbeide med:
- Overordnet del av læreplanverket
- Dybdelæring
- Tverrfaglige tema
- Underveisvurdering og kjerneelement i programfagene
Utprøviner av metoder og arbeidsmåter i egen praksis er en viktig del av studiet. Det er også et mål at studiet skal bidra til kunnskapsdeling, nytenking og innovasjon på skolen der du jobber.
Hvordan er studiet lagt opp?
Tilbudet består av to fysiske samlinger og en nettbasert samling.
I denne utdanningne veksler vi mellom introduksjoner til ulike tema, gruppearbeid, nettverksgruppearbeid, erfaringsutveksling og diskusjoner. Vi jobber med å ta i bruk ulike digitale verktøy og varierte dokumentasjonsformer i vurderingen som du kan bruke med dine elever. Studiet tar utgangspunkt i dine erfaringer og din undervisningspraksis, og legger opp til høy grad av deltakelse.
Samlinger
Tar du kurset våren 2023, blir det samlinger på følgende tidspunkt: 16. og 17. januar (uke 3), 13. og 14. mars (uke 11), 8. og 9. mai (uke 19)
Eksamenskonferanse: 22. og 23. mai 2023 (uke 21)
Bygger på emnet Vurdering for læring 1
Emnet bygger på fullført Vurdering for læring 1 (YFL802), og har tematisk overlapp med emnet Vurdering for læring og klasseleiing 2 på 20 prosent (2017-2019).
En del av Yrkesfaglærerløftet
Videreutdanningen er et nasjonalt tilbud innen Utdanningsdirektoratets (Udir) satsing «Yrkesfaglærarløftet». Før du kan søke på studiet, må du avklare med din rektor om du kan delta. Du søker vikar- eller stipendordning gjennom Udir.