Arbeids- og kompetanseområde
Mine hovedinteresser er ernæring knyttet til ulike samfunnsutfordringer, kostholdskompetanse, ernæringskompetanse, skolemåltid, mat og helse og folkehelse.
Mitt daglige virke innebærer undervisning, veiledning og forskning knyttet til Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og lærerutdanningen i mat og helse. Jeg arbeider også ved Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet på HVL.
Underviser i
- Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet
- Grunnskolelærerutdanningen, Mat og Helse
Forskargrupper
- FHA1112, Bacheloroppgåve, 25/26
- FHA318, Basics in nutrition and health, 25/26, emneansvarlig
- FHA912, Kosthaldsarbeid i samfunnet, 25/26
- MGUMH401, Mat og helse 2, emne 2 - Helsefremjande kosthald og forskningsarbeid, 25/26
- MGUMH501, Mat og helse 3, emne 1 - Vitskapsteori, fag og metode, 25/26
- MGUMH550, Mat og helse 3, emne 4 - Masteroppgåve, 25/26
Publikasjonar
-
Lokale prosesser ved innføring av skolemat i et utvalg norske kommuner
-
Pupil participation in the Food and Health subject
-
Evaluering av gratis skolemåltid på1. – 4. trinn på en skole i Haugesund
-
Er brød farlig no igjen?
-
Erfaringer fra skolematordninger i Norge
-
Students’ breakfast habits and socioeconomic status - A comparison of two high schools with a free breakfast meal
-
Hvordan påvirker elevmedvirkning læringsutbytte i mat- og helsefaget?
-
Intake of residuals from Atlantic cod attenuated blood pressure increase but did not delay development of kidney damage in obese Zucker fa/fa rats
-
Hvordan praktiseres elevmedvirkning i mat- og helsefaget i ungdomsskolen?
-
Effect of cod residual protein supplementation on markers of glucose regulation in lean adults: A randomized double-blind study
-
Cod protein powder lowered serum nonesterified fatty acids and increased total bile acid concentrations in healthy, lean, physically active adults: A randomized double-blind study
-
Effects of cod residual protein supplementation in healthy adults. Impact on glucose regulation and lipid metabolism
-
Cod Residual Protein Prevented Blood Pressure Increase in Zucker fa/fa Rats, Possibly by Inhibiting Activities of Angiotensin-Converting Enzyme and Renin
-
Daily intake of protein from cod residual material lowers serum concentrations of nonesterified fatty acids in overweight healthy adults: A randomized double-blind pilot study
-
Effects of water soluble and water insoluble cod protein on lipid metabolism in overweight adults
-
Effects of water soluble and water insoluble cod protein on lipid metabolism in overweight adults
-
Effects of salmon filet intake on blood pressure regulation