Mat og måltid

Forskergruppa har som målsetning å bidra med ny kunnskap til profesjonsfeltet gjennom forskning på mat og måltider i skole og barnehage, på skolefaget mat og helse og på undervisningspraksis i barnehagelærerutdanningen.

Forskergruppa består av ansatte med en bred faglig sammensetning, med naturvitenskapelige, humanistiske og samfunnsvitenskapelige og pedagogiske bakgrunner.

Forskergruppa arbeider med flere prosjekter som har fokus på hvordan skolen og barnehagen implementerer den nasjonale politikken på matområdet, mat og måltiders sosiale og pedagogiske funksjon og hvordan mat- og måltidstilbudet påvirker deltakernes inntak av mat og drikke. 

Forskningsprosjekter

Mer info

Les med på forskergruppens side i Cristin

Publikasjoner

Siste publikasjoner

En studie om matmerkeordningene Nøkkelhullet og Brødskalaen blant norske ungdomsskoleelever. Djupegot, Ingrid Laukeland, Rivedal, Malin Dalsøren (2024) Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) 2024 

De praktiske og estetiske fagene i grunnskolelærerutdanningen – overbyggende tematikker, metoder og teoretiske perspektiver i første kull med masteroppgaver. Skjelbred, Bente Helen, Borgen, Jorunn Spord, Onsrud, Silje Valde, Aadland, Eli Kristin (2024). Acta Didactica Norden (ADNO) 2024 ;Volum 18.(1) 

Pupil participation in the Food and Health subject. Djupegot, Ingrid Laukeland, Vildmyren, Iselin Thowsen, Bjørndal, Bodil (2024). International Journal of Home Economics 2024 ;Volum 16.(2) s. 29-44 

Lokale prosesser ved innføring av skolemat i et utvalg norske kommuner. Vildmyren, Iselin Thowsen, Bjørndal, Bodil, Arnesen, Sondre Strandskog, Musland, Marte Gausvik, Leversen, Ingrid (2024). Høgskulen på Vestlandet. Isbn: 978-82-8461-102-0 

Meldonium-induced steatosis is associated with increased delta 6 desaturation and reduced elongation of n-6 polyunsaturated fatty acids. Bjørndal, Bodil, Tungland, Siri Lunde, Bohov, Pavol, Sydnes, Magne Olav, Dankel, Simon N, Madsen, Lise (2024). Liver Research 2024 

 

Forskergruppeledere