Førsteamanuensis

Simon Norheim Colclough

Simon Norheim Colclough
Epost: Send epost
Haugesund
HGSD, H-HOV4058

Arbeids- og kompetanseområde

Jeg fullførte min doktorgrad i teknologi og innovasjonsledelse ved Zhejiang University i Kina i 2021. Zhejiang University er medlem av den prestisjetunge C9-ligaen av universiteter i Kina (tilsvarende Ivy League i USA), og er blant de beste 75 universitetene i verden i følge Times World University Rankings. Forskningen min der dreide seg om innovasjonsstrategiene til høyteknologiske selskaper i Kina. Jeg har en mastergrad i teknologi og innovasjonsledelse fra NTNU, og jeg tilbrakte ett år ved Tsinghua University i Beijing hvor jeg studerte kinesisk mandarin. 

Forskningen min dreier seg om hvordan organisasjoner samarbeider og koordinerer ressurser på tvers av organisasjonelle grenser for å lykkes med innovasjon. For tiden forsker jeg på hvordan organisasjoner i innovasjonsklyngen "Norwegian Offshore Wind Cluster" bygger, kombinerer, og utvikler ressurser for å løse strategiske flaskehalser i de ulike stadiene av innovasjonsprosessen (idéfase, forskning og utvikling, testing, produksjon, markedsføring). 

Mine artikler har blitt publisert i ledende fagfellevurderte tidsskrifter, inkludert International Small Business Journal (ABS 3), og jeg har presentert flere studier på ulike konferanser i både østen og vesten. 

Underviser i

Anvendt metode og forskningdesign (MSB203)
Fornybære næringer i Skandinavia (ØKB3129)
Organisasjon og ledelse i havbruksnæringen (FØS8112)
Danning og Akademisk Håndverk (BØA119)

Forskar på

Strategi 
Entreprenørskap 
Innovasjon og teknologiledelse 
Internasjonalisering 
Bærekraftig utvikling 
Komparativ kapitalisme