Researching artistic development in a vocal jazz ensemble

Prosjekteigar

Høgskulen på Vestlandet

Prosjektperiode

August 2014 - August 2017

Prosjektsamandrag

DATES er et etablert vokaljazz ensemble med medlemmer fra musikkseksjonen, avdeling for lærerutdanning på Høgskolen i Bergen. Hvordan en vokalgruppe innenfor jazz-sjangeren på høyere nivå arbeider er svært lite dokumentert og forsket på. Dette artistic research-prosjektet vil derfor bli et betydningsfullt bidrag til forskningsområdet.

Prosjektet er basert på tre problemstillinger: 1. Hvordan samarbeider erfarne musikere i utviklingen av originale vokaljazz-arrangementer og konserter gjennom øvelsene? 2. Hvordan foregår kunstnerisk utviklingsarbeid på høyt nivå i en liten jazz-vokalgruppe? 3. Hvordan kan innsikt i disse kunstneriske utviklingsprosessene bidra til videreutvikling av musikkpedagogiske utdanningsdidaktiske spørsmål? Den kunstneriske arbeidsprosessen vil bli dokumentert gjennom journalføring av øvelsene, video-opptak, intervjuer og fokusgruppediskusjoner om opptakene og konsertene.

En DVD-produksjon i samarbeid med Senter for nye medier vil, sammen med artikler og andre publikasjoner bli et betydelig bidrag til feltet, og også en kilde og ressurs for læring og e-læring for lærerstudenter og andre interesserte.

Metode

Journal- eller loggføring av øvelser, video-opptak, intervjuer og fokusgruppediskusjoner om opptak og konserter