
Eventus Midttun barnehage
På denne sida kan du lese meir om kva som skjer ved lærarutdanningsbarnehagen Eventus Midttun.
Kontaktpersoner
LU-kontakt: Kristine Slåke
FoU-kontakt Yvonne Bakken
Forsknings- og utviklingssamarbeid
Målsettinger for samarbeidet og forsknings- og utviklingsarbeidet er å
- bidra til kompetanse- og kvalitetsutvikling i barnehage, skole og HVL.
- bidra til å styrke barnehagelærerutdanningen gjennom økt integrasjon mellom profesjonsutdanningen på campus og studentenes praksisopplæring i barnehagen.
- bidra til å styrke forsknings- og utviklingskultur i barnehagen.
Barnehagen
Eventus Midtun barnehage bærer preg av stort engasjement og høy grad av faglig fokus. Barnehagen deltar i flere ulike prosjekter og forskningssamarbeid og ønsker å øke det allerede gode samarbeidet om undervisning og faglige møter på HVL.
Ved å ha faglærere som en del av praktiserende team, slik at de får kjenne effekten av faget på kroppen vil det kunne styrke likeverdet i samhandlingen. Videre jobber barnehagen med å knytte og tilpasse studentenes oppgaver til egen praksis.
Måltider og mataktiviteter i barnehagen
TASTE-prosjektet er ledet av Høgskulen på Vestlandet, i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge og Århus universitet i Danmark.
TASTE-prosjektet er todelt. Først skal en se på hvordan barn lærer om smak og hvilke matvalg de tar. Deretter skal det utvikles og prøves ut ulike tilnærminger for å ruste barna til å egne, reflekterte matvalg basert på kritisk tenkning. Det må gis plass for at barn får reflektere over matopplevelsene og sine egne smakserfaringer gjennom felles måltid og matrelaterte aktiviteter (f.eks. matlaging, smaksaktiviteter og høsting).
Bål
Eventus Midtun Barnehage har et prosjekt sammen med forskningsmiljøet på HVL rundt bruk av bål. Bål har blitt tatt i bruk gjennom tidene, og er både samlende, livsnødvendig, livgivende og samtidig potensielt totalt ødeleggende. Det ligger mye kulturell historikk rundt bål og flammer. Både positivt og negativt. Prosjektet er et utviklingsarbeid som bygger videre på kompetanse og kompetansedeling rundt bruk av bål og ulike metoder for å tenne og utnytte bålets egenskaper. Både til matlaging, kos, trygghet, varme, fellesskap og samtale.