Hvorfor studere ernæringsforskning, kosthold og kommunikasjon?
Overvekt og fedme har økt betydelig de siste tiårene, og er blant de ledende risikofaktorene for flere kroniske sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer, type 2 diabetes, og visse former for kreft.
I dette studiet får du kunnskap om klinisk og epidemiologisk forskning innen ernæring. Du vil lære å vurdere kvalitet på ernæringsforskning, og du vil få innsikt i hvilket kunnskapsgrunnlag som må til for å utarbeide anbefalinger om kosthold.
Etter å ha gjennomført videreutdanningen vil du kunne anvende relevante kunnskapsbaserte metoder slik at du kan legge til rette for brukermedvirkning for å planlegge og iverksette tiltak innen helsefremmende kostholdsarbeid. I tillegg vil du kunne planlegge og gjennomføre kostholdsundervisning tilpasset målgrupper.
Hvordan er studiet bygd opp?
Ernæringsforskning, kosthold og kommunikasjon er en videreutdanning på til sammen 30 studiepoeng. Den er bygd opp av to emner på 15 studiepoeng. Du kan selv velge om du vil ta ett emne eller begge to.
Målgruppe
Dette studiet er for deg som har bachelorgrad innen helse- og sosialfag, samfunnsfag, folkehelse, idrett eller pedagogiske fag.
Du kan søke om godkjenning av ett, eller begge disse to emnene for Master i samhandling og folkehelse, og dermed ta Master i samhandling og folkehelse på kortere tid.
Se oversikt over alle våre videreutdanninger og kurs