Om kurspakken
I denne kurspakken vil du tilegne deg praktisk og relevant kompetanse i kunstig intelligens og programmering. Kursene vil gjøre deg rustet til å forstå og forbedre egen drift, redusere kostnader og øke konkurranseevnen i en stadig mer teknologidrevet industri.
Kurspakken består av tre kurs. Alle kursene er på 5 studiepoeng hver. Du kan velge om du vil søke på ett eller flere kurs i pakken. Undervisningen er samlingsbasert og digital.
Kursoversikt
Oppstart høst 2025:
Kurs som er planlagt i 2026 og 2027:
Data engineering; Fra teori til praksis
Innhold
I dette kurset vil du få en innføring i grunnleggende konsept og tilnærminger til datanalyse, datavisualisering, feature engineering, strukturering, og preprosessering av data for maskinlæring.
Målet med kurset er å forstå og å kunne anvende grunnleggende konsepter innen datanalyse, å kunne forberede datasett for maskinlæring og å kunne løse reelle datadrevne problemstillinger innen produksjon, logistikk og energi- og elkraft.
Praktisk informasjon
- Studiepoeng: 5
- Kursavgift: gratis
Kurset vil ha oppstart vår 2026.
Mer informasjon kommer.
Anvendt maskinlæring for industrielle operasjoner
Innhold
I dette kurset får du en innføring i maskinlæring. Du lærer om grunnleggende konsepter, ulike tilnærminger og vanlige algoritmer. Du får også trening i å bygge og bruke maskinlæringsmodeller.
Etter kurset vil du kunne bruke maskinlæring til å forbedre effektiviteten og øke påliteligheten i produksjon, logistikk og energisektoren. Du lærer å utvikle både enkle og avanserte modeller. Du vil også kunne teste, justere og bruke modellene til prediksjon og beslutningsstøtte.
Praktisk info
- Studiepoeng: 5
- Kursavgift: gratis
Kurset skal etter planen gjennomføres høsten 2027.
Mer informasjon kommer.
Våren 2026 vil vi også tilby et kurs innen robotikk, robotisering av produksjon - industriell robotikk. Mer informasjon om det vil komme.
Målgruppe
Kursene passer for deg som jobber i en industri- eller teknologivirksomhet. De passer spesielt godt for deg med kort og mellomlang utdanning, for eksempel deg som jobber som teknisk personell og som fagtekniker med realkompetanse.
Undervisningsmetoder og vurderingsform
Kursene er nett- og samlingsbaserte, med fokus på digitale ressurser som videoforelesninger, interaktive oppgaver og muligheter for nettbasert oppgaveløsning, som for eksempel quiz.
Bakgrunn
Kursene blir utviklet i samarbeid mellom Høgskulen på Vestlandet og bedrifter i bransjen. For kursene i kunstig intelligens er BKK, Westcon samarbeidspartnere. Kursene er finansiert av HK-dir via Bransjeprogram for informasjonssikkerhet og IKT-bransjen 2025-2027.
Se oversikt over alle våre videreutdanninger og kurs