Kunst og håndverk | årsstudium

Årsstudium

Ønsker du å utfolde og utvikle deg innen kreativt og skapende arbeid med forskjellige materialer og teknikker? Da er dette studiet for deg!

Hvorfor studere kunst og håndverk?

Et årsstudium kan brukes til mye! Det kan blant annet være starten på videre studier i faget, eller en smaksprøve på lærerutdanningen. Det kan også bygges på som et tillegg til tidligere utdanning og gi deg fordeler på arbeidsmarkedet. Din handlingskompetanse utvikles gjennom øving og erfaring med skapende prosesser. 

Du kan ta årsstudium i kunst og håndverk på campus Stord.

I studiet lærer du om:

  • tradisjonelle teknikker for fremstilling av bruksform og bilde/skulptur
  • bruk av digitale teknikker innen bilde- og designområdet
  • kunsthistorie og fagdidaktikk

Gjennom studiet får du anledning til utvikle deg i arbeid med materialer og teknikker innen områdene bilde, skulptur og bruksform. Fagdidaktikk er vektlagt i hele studiet og som student får du lære om og erfare kollektive estetiske læreprosesser i et tverrestetisk prosjekt.

En periode av studiet er satt av til fordypning innen et selvvalgt område.

Fine, velutstyrte verksteder

Vi har fine, velutstyrte verksteder for tre, metall, keramikk, tekstil, tegning og maling. Vi har også utstyr for printing og fresing av digitale 3D-modeller, storformatskriver for foto og illustrasjon, tradisjonelle mørkerom, utstyr til silketrykk, grafikk osv. Verkstedene våre er tilgjengelige for studentene også på kveldstid og i helgene.

Faglærerne på kunst og håndverk på Stord har til sammen bred kompetanse innenfor ulike materialer og teknikker og arbeider tett på studentene.

En av Norges vakreste campuser ligger på Stord!  Her kan du bo på campus, og starte dagen med et friskt morgenbad og en rykende fersk kaffe i den store campushagen. Hvis du heller vil opp i høyden, er det gode muligheter for fjellturer.

Hva koster det å studere?

Som student må du betale en semesteravgift på 750 kr hvert semester. Les mer på våre sider om semesterregistrering. Denne avgiften dekker ikke kostnader til for eksempel pensumbøker og annet utstyr du trenger, så det vil komme i tillegg.

Vil du studere mer?

Fullført årsstudium danner grunnlag for videre studier ved ulike utdanningsinstitusjoner nasjonalt og internasjonalt. Studiet gir f.eks. innpass i lærerutdanning i design, kunst og håndverk for trinn 1-13. Ta kontakt med oss for mer informasjon.