Dramastudenter opptrer på scenen under arrangementet Festspillene

Drama og anvendt teater

Bachelor

Er du interessert i drama, regi, muntlig fortelling og teaterproduksjon? Velg bachelor i drama og anvendt teater ved Høgskulen på Vestlandet og få erfaringer som du kan få glede av resten av livet!

Bergen

Hopp til

  Søk studieplass

  Opptakskrav og søknad

  Søknadskode i Samordna opptak

  203439

  Opptakskrav

  Tilleggskrav

  Du må kunne dokumentere spesifikke kunnskaper og ferdigheter i drama/teater.

  En stund etter at du har søkt opptak, vil du få tilsendt et skjema der du skal skrive inn din motivasjon for, og erfaring med, drama/teater. Kontakt opptak@hvl.no dersom du ikke mottar skjemaet.

  Studiet har krav om politiattest.


  Poenggrense ved forrige opptak

  Om å søke opptak til HVL

  I denne utdanningen lærer du om:

  • Prosessdrama
  • Muntlig fortelling
  • Teaterproduksjon
  • Mellom sal og scene
  • Kreativ dans
  • Regi
  • Anvendt teater
  • Dramaturgi
  • Dramafaglig arbeid med litteratur
  • Teater i undervisningen (TIU)
  • Dramapedagogikk
  • Pedagogikk

  Hvordan er undervisningen lagt opp?

  I denne utdanningen lærer du i stor grad gjennom kollektive skapende prosesser. Du jobber både i full klasse, par, grupper og individuelt. Du får ta del i undervisningen med mange faglærere og internasjonale gjestelærere. Det legges opp til forelesninger, selvstudium og kollokviearbeid knyttet til faglitteraturen. Du som student utfordres til å få med deg ulike kulturopplevelser i samfunnet i løpet av studietiden. 

  I utdanningen vil det være praktisk eksamen i par eller grupper, i tillegg til noen individuelle praktiske eksamener (muntlig fortelling og regi). Det vil også være noen skriftlige hjemmeeksamener.

  Praksis i drama og anvendt teater

  Du har praksis i alle tre studieårene. Aktuelle praksisplasser kan være kulturskole, barneskole eller andre samfunnsarenaer.

  Informasjon om praksis

  Ser du ikkje videoen? Du må tillate marknadsføringscookiar for å spele av videoen. Endre cookieinnstillingar her

  Hva koster det å studere?

  Som student må du betale 850 kroner hvert semester. Les mer på våre sider om semesterregistrering. Denne avgiften dekker ikke kostnader til for eksempel pensumbøker og annet utstyr du trenger, så det vil komme i tillegg.

   

  Bergen er stedet for deg som liker både fjell og by. Her er det mange muligheter for turer, konserter, kafébesøk, uteliv med mer. Campus ligger rett utenfor sentrum i nye, fine lokaler. Her er alle studentene samlet på én campus, så du blir kjent med studenter på tvers av utdanninger.

   

  Vil du studere mer?

  Etter fullført bachelorutdanning i drama og anvendt teater kan du søke videre på master i kunstfag med fordypning i drama og teaterpedagogiske metoder ved Høgskulen på Vestlandet.

  Du kan dra på utveksling!

  Du kan ta et studieopphold i utlandet i 2. studieår. Dette er en flott mulighet for å møte nye mennesker og kulturer, og en erfaring du vil ta med deg i resten av livet. Vi har samarbeidspartnere i flere land.

  Hvor kan du reise?

  Andre utdanninger du kanskje vil like