Et barn og en barnehagelærer som leker i et lekestativ.

Barnehagelærer

Bachelor

Ønsker du å jobbe med lek, omsorg og utvikling hos barn? Som barnehagelærer møter du nysgjerrige barn med mye på hjertet. Du får bidra til barns utvikling gjennom å legge til rette for kunnskapsformidling, omsorg og et utviklende miljø.

Bergen, Sogndal og Stord

Hopp til

  Søk studieplass

  Opptakskrav og søknad

  Søknadskode i Samordna opptak

  203130 (Bergen), 203135 (Stord) og 203445 (Sogndal)

  Opptakskrav

  Poenggrense ved forrige opptak

  Om å søke opptak til HVL

  Hvorfor studere barnehagelærer ved HVL?

  Utdanningen gir deg kompetanse på hvordan barn leker, lærer og utvikler seg, som individ og i samspill med andre. Denne kompetansen skal du ta med deg i arbeidet med å lede det pedagogiske arbeidet, og samarbeide med kollegaer, foresatte og andre fagpersoner. Som barnehagelærer skal du bygge på personalets kompetanse, samtidig som du skal utfordre de til å utvikle seg videre.

  Du kan jobbe som barnehagelærer, pedagogisk leder og styrer - i tillegg åpner utdanningen for jobbmuligheter også utenfor barnehagen. Du får viktig og etterspurt kompetanse innenfor pedagogikk og ledelse. 

  Hos oss kan du bli barnehagelærer på heltid (3 år) i Bergen, Sogndal og på Stord. I Bergen og Sogndal har vi også deltidsutdanning over 4 år.

  Ser du ikkje videoen? Du må tillate marknadsføringscookiar for å spele av videoen. Endre cookieinnstillingar her

  Hvordan er undervisningen?

  Undervisningen varierer mellom forelesninger, gruppearbeid, verksted, seminar og studentaktive læringsaktiviteter. Du har ansvar for egen læring, enten du arbeider på egen hånd og/eller i grupper.

  Smilande studentar oppstilt på rekke. Foran inngangen til campus Stord.

  Usikker på studievalget? Sjekk hvilke arrangement vi har for å hjelpe deg å velge utdanning.

  Les mer

  Praksis i barnehagen

  Praksis er en viktig og obligatorisk del av utdanningen din. Du har praksis i alle tre årene, til sammen 100 dager. Her finner du informasjon om praksis.

  Studentane Lars Kristian, Dyveke, Fredrik og Marion synes dei har valt verdas beste yrke. – Som barnehagelærarar kan vi kombinere eigne interesser i arbeidet med å utvikle barn og bety ein forskjell for dei kvar dag, seier dei.

  Hva koster det å studere?

  Som student må du betale 850 kroner hvert semester. Les mer på våre sider om semesterregistrering. Denne avgiften dekker ikke kostnader til for eksempel pensumbøker og annet utstyr du trenger, så det vil komme i tillegg.

  Utveksling

  Det er tilrettelagt for studieopphold i utlandet i tredje studieår.

  Hvor kan du reise?

  Videre studier etter fullført utdanning

  Etter fullført bachelor i barnehagelærer kan du søke deg inn på følgende masterutdanninger på HVL:

  Du kan også studere videre på ulike mastergradsstudier nasjonalt eller internasjonalt.

  Andre utdanninger du kanskje vil like