Barnehageborn som leikar ute

Barnehagekunnskap | samlingsbasert

Master

Vil du være med å påvirke framtidens barnehage og kunnskapsutvikling i barnehagen? Da er master i barnehagekunnskap utdanningen for deg!

Bergen og Sogndal

Hopp til

  Søk studieplass

  Opptakskrav og søknad

  Opptakskrav

  • Bachelorgrad i barnehage- eller førskolelærerutdanning
  • Karaktersnitt på minst C

   

  Poenggrense ved forrige opptak

  • Alle kvalifiserte

  Om å søke opptak til HVL

  Hvorfor studere master i barnehagekunnskap?

  Master i barnehagekunnskap er en utdanning som gir deg forskningsbasert kunnskap om barnehagelæreren som profesjonell aktør, om barndom, og om barnehagen som en pedagogisk og samfunnsmessig institusjon.

  Du kan studere samlingsbasert master i barnehagekunnskap ved campus Bergen. Noen av samlingene kan bli lagt til campus Sogndal.

  Ved å velge master i barnehagekunnskap, vil du øke din kunnskap om utfordringene som barnehagesektoren står overfor i dag i et nasjonalt, men også i et internasjonalt perspektiv. Disse utfordringene er blant annet knyttet til bærekraft, mangfold, innovasjon og samhandling.

  Hva lærer du?

  En bærebjelke i utdanningen er utviklingen av et kritisk og granskende perspektiv på kunnskapen som blir presentert, på vitenskapelig praksis i seg selv, og på ulike aktører sin bruk av den kunnskapen som er brakt fram.

  Utdanningen samarbeider med forskningssenteret BARNkunne. Alle studentene deltar i ulike forskningsgrupper i løpet av studiet (jfr. emne MBAS514 -Deltakelse i forskningsgrupper innenfor barnehageforskning)

  Se video fra tidligere studenter

  Ser du ikkje videoen? Du må tillate marknadsføringscookiar for å spele av videoen. Endre cookieinnstillingar her

   

  Hva koster det å studere?

  Som student må du betale 850 kroner hvert semester. Les mer på våre sider om semesterregistrering. Denne avgiften dekker ikke kostnader til for eksempel pensumbøker og annet utstyr du trenger, så det vil komme i tillegg.

  En samlingsbasert utdanning

  Dersom du velger å ta utdanningen på deltid, deltar du på tre samlinger på to dager hvert semester. Du starter med emne Barnehagen som danningsarena og barnehagelæreres profesjonsoppdrag.

  Det er også mulig å ta master i barnehagekunnskap som en heltidsutdanning over to år. Ta kontakt med Vibeke Aaberg i studieadministrasjonen i august, rett før studiestart, hvis du ønsker å ta studiet på fulltid. Da vil utdanningsplanen din bli endret fra deltid til fulltid.

  Om du tar utdanningen på heltid er det seks samlinger på to dager hvert semester. Du starter med emnene Barnehagen som danningsarena og barnehagelæreres profesjonsoppdrag og Barnehageforskning i vitenskapsteoretisk og forskningsmetodisk perspektiv.

  Det vil være 3-4 digitale samlinger mellom hver fysisk samling.