Maritim utdanning

Vil du jobbe med, på eller i havet? En maritim utdanning gir deg en karriere på sjøen eller i den landbaserte delen av den maritime virksomheten.

Disse utdanningene er praksisnære, og HVL har kule simulatorer og flere toppmoderne laboratorier hvor du kan øve i realistiske omgivelser. I tillegg har vi et tett samarbeid med den lokale næringa. Det gjør det enkelt å få seg jobb når du er ferdig utdannet.

Bachelorutdanning i maritime fag

Vil du ta nautikk, men har ikke generell studiekompetanse?

Da kan du ta Y-veien, hvis du har relevant fagbrev.

Ingeniørutdanninger innen maritime fag

Vil du bli ingeniør i maritime fag?

Dekker du ikke kravet til ingeniør?

Ikke noe problem!

Med våre kurs kan du kvalifisere deg likevel. Hvis du ikke har generell studiekompetanse kan du ta forkurs. Hvis du mangler realfagene kan du ta realfagskurs.

Fagskoleutdanning i yrkesdykking

Du visste kanskje ikke at vi også har en fagskoleutdanning! Vi har nemlig en ettårig dykkerutdanning hvor du kan bli yrkesdykker.

Masterutdanninger

Kurs og videreutdanninger

Vi har mange kurs og utdanningar som kan passe for deg som ønsker faglig fordyping kombinert med jobb.

Se våre kurs og videreutdanninger innen maritime fag.

Ph.d.

Ph.d.-studiet er en treårig forskerutdanning for deg som ønsker å drive med vitenskaplig arbeid og forskning på høyt internasjonalt nivå.

 

Fem glade studenter står arm i arm utenfor campus Stord. De har alle på seg blå hettejakke med høgskolen sin logo. De er studentambassadører og står klare til å ta imot nye studenter.

Er du usikker på studievalget? Se hvordan du kan møte oss!