EndNote

EndNote hjelper deg å samle og organisere referanser, samt sette inn kildehenvisninger og korrekt formaterte litteraturlister i tekstdokumenter.

EndNote er et godt verktøy for alle som skriver akademiske tekster, både studenter som skriver større oppgaver og forskere som publiserer i tidsskrifter med ulike krav til oppsett av referanser og litteraturlister.

EndNote kommer i to ulike versjoner, EndNote desktop og EndNote online.

EndNote Desktop

EndNote desktop er et separat program som må lastes ned og installeres på egen PC (Windows eller Mac). Det har mange muligheter for spesialtilpasninger, og anbefales til masterstudenter og forskere. 

Installasjonsveiledning

Kom i gang

Eksport av referanser fra databaser

EndNote 20 veiledning for Windows (PDF)

EndNote 20 veiledning for Mac (PDF)

EndNote Online

EndNote online er en nettbasert versjon av EndNote som inneholder de mest sentrale funksjonene. Den krever ingen annen installasjon enn en verktøylinje for Word. Vi anbefaler i dag at nye studenter heller bruker Zotero.

Med en EndNote online-konto er det enkelt å dele referanser med andre. Når flere studenter skal skrive en oppgave sammen, kan hver student samle referanser i sitt bibliotek, dele utvalgte referanse og bruke andres delte referanser i teksten. 

EndNote online er enkelt å lære, men har færre funksjoner enn desktopversjonen. Forskjellene gjelder lagringsplass, fulltekstsøk, antall referansestiler, og redigering og tilpasning av referansestiler. EndNote online og desktop kan brukes kombinert.

Kom i gang

Eksport av referanser fra databaser

Veiledning for Windows (PDF)

Veiledning for Mac (PDF)

Referansestiler (APA, IEEE, Vancouver)

Referansestilen definerer hvordan henvisningene skal se ut i teksten, hvordan litteraturlisten ordnes, og rekkefølgen og utseendet på de ulike elementene i hver referanse. Det finnes tusenvis av ulike referansestiler. Biblioteket ved HVL har tilpasset tre (APA 6th, IEEE, Vancouver) til bokmål og nynorsk. De er direkte tilgjengelig i EndNote Online, og kan ellers lastes ned. APA 7th er tilpasset og tilgjengeliggjort av Unit:

APA 7th

IEEE

Vancouver

EndNote Kurstilbud

Hjelpesider

EndNote-brukerstøtte
Har du spørsmål?

 

Kontakt en superbruker

Bergen:

Universitetsbibliotekar
Bibliotek
Universitetsbibliotekar
Bibliotek

 

Førde:

 

Haugesund:

Spesialbibliotekar
Bibliotek

 

Sogndal:

Universitetsbibliotekar
Bibliotek
Universitetsbibliotekar
Bibliotek

 

Stord:

Spesialbibliotekar
Bibliotek