I ein 33 minutt lang dokumentarfilm møter vi barnehagebarn i Øygarden som får vera med og utforska livet både under og over vassflata. Filmen frå Knappskog barnehage i regi av BARNkunne og Medielab (HVL) vann prisen i sterk konkurranse med 27 andre kandidatar frå heile verda på Tromsø Educational Film Festival den 15. mars.
Hvordan vil vårt engasjement og samarbeid med barn, personalet og kunstnere, kunne berike barnehagepedagogikken? I tre år har forskere ved BARNkunne studert dette.
Fredag 15. mars var det stor jubel i Tromsø da Medielab og BARNkunne vant filmprisen for beste utdanningsfilm. Filmen er et viktig bidrag mot målet om å skape forskning og aktiviteter for en mer bærekraftig fremtid for barn.
Måten vi forbrukar ressursar er viktig å sette søkelys på og blir sett under lupa i samband med Sirkulærdagane ved HVL. Få med deg det som skjer på din campus!
For at samfunnet skal nå bærekraftsmålene, må vi rette søkelyset på samfunnsutfordringer. Dette bidrar barnehageforskningen til. Forskere ved BARNkunne står bak en ny jubileumsbok bidrar til kunnskapsutvikling om utdanning for bærekraft.
HVL står sammen med UiB og UiS bak tjenesten Finn bærekraftsforskning, som gir deg tilgang til forskningspublikasjoner som er knyttet til FNs bærekraftsmål.
Liina Sangolt og Bhavana Singh Bondili skal i sine doktorgradsarbeider fokusere på grønn omstilling, sikkerhet og utfordringer som maritime næringer står ovenfor.
Dosent Mette Bøe Lyngstad (Høgskulen på Vestlandet), viserektor Rikke Gürgens Gjærum (UiT), og professor Lise Hovik (Dronning Mauds Minde Høgskole) har i tre år ledet en global dugnad for bærekraftarbeid gjennom kunsten.
— Eg kunne lett ha brukt ei veke eller to til her, sa kronprinsen under besøket sitt på HVL. Kronprinsen møtte forskarar frå HVL og Vestlandsforsking til samtale om konsekvensane av klimaendringane, og korleis vi kan ruste oss for å takle dei.
Noreg ser mot India. Det same gjer HVL. I desse dagar er høgskulen medarrangør for ein klimakonferanse i Delhi og ein forskingskonferanse i Coimbatore. – På reisa presenterer vi ny forsking, signerer avtalar og diskuterer hydrogenkurs til indiske næringslivsleiarar, seier HVL-professor Dhayalan Velauthapillai.
Øydeleggingane etter ekstremvêret «Hans» er store. Er dette noko som kjem til å skje oftare i framtida? Og kva kan vi gjere for å ruste oss betre? Tre ekspertar forklarar.
Studententreprenørskap er viktig for Høgskulen på Vestlandet. For å inspirere flere til å realisere sine idéer, er det avgjørende at nasjonale rammebetingelser forbedres og at nåværende satsing videreutvikles.
Gode samarbeidsprosessar kan føre til innovative løysingar, men korleis ein kan legge til rette for dette? Det er noko den aller første forskargruppa på tvers av alle fire fakultet ved Høgskulen på Vestlandet skal teste ut.
Forskergruppen i prosjektet forbereder nå oppstart av forskning på strategisk ledelse, og vekting av HMS og sikkerhet i prosessene med tildeling av konsesjon for havvind.
I det tverrfaglege Repeat-prosjektet kryssar vi stadig faggrenser. Då vår allsidige planforskings-stipendiat Ingrid fekk sjansen til å oppleve naturvitskapleg feltarbeid, kasta ho seg resolutt ut i eventyret. Korleis det gjekk, kan du lese meir om her!
Flere maritime bedrifter bruker fortsatt tradisjonelle forretningsmodeller hvor bærekraftig verdiskaping og innovasjon ikke er i fokus. Next Wave-samlingen i Haugesund inspirerte forhåpentligvis flere maritime ledere til å endre på dette.
Verden står midt i en energikrise. Samtidig kryper klimakrisen stadig nærmere. Jakten på nye rene energiløsninger blir stadig viktigere. Kan svaret ligge rett foran oss – i planteriket?
Høgskulen på Vestlandet bidrar sterkt inn i det nye hydrogensenteret på Vestlandet. Gjennom forsking og utdanning vil fagmiljøet bidra til ei raskare avkarbonisering av samfunnet.
Måndag blei HVL sin nye pris for likestilling, inkludering og mangfold delt ut til Ingeborg Skaten og Gro Hege Saltnes Urdal, begge ved Institutt for språk, litteratur, matematikk og tolking.
Ove Tobias Gudmestad ivrar for ei praksisnær utdanning som spring ut av behova i maritim næring. Han har vore med å skrive ein omfattande rapport som kan styrke dette tilbodet ved HVL i Haugesund.
For grunnskulelærarstudent Anne Marie Karlsen og marinbiolog Bernt Rydland Olsen, blir læring i klasserommet bytta ut med trimming av seil og undersøking av hummar, når dei no mønstrar på Statsraad Lehmkuhl i Karibia.
I dag seiler Statsraad Lehmkuhl ut fra Arendal og starter jordomseilingen «One Ocean Expedition». I tjue måneder vil det berømte seilskipet seile 55 000 nautiske mil og besøke 36 havner over hele verden. Høgskulen på Vestlandet er en av flere partnere til seilasen.
I dag ble Norges nye testområde for autonome fartøy lansert, og HVL er med når verdensledende teknologier til havnæringene skal utvikles på Haugalandet.
Korleis kan arbeidsflyten i organisasjonar blir betre? Gjer samfunnet nok for at innvandrarkvinner kan delta på likefot i arbeidslivet? Og korleis kan vi produsere hav- og vindenergi på billegare vis?
– Eg er veldig opptatt av at vi lyttar til kva elevane tenker og meiner om tema knytt til berekraft. Det finst ikkje eitt fasitsvar som dei skal pugge, seier ho.
Forskarar ved HVL og UiB skal delta i eit treårig EU-prosjekt der dei undersøker ulikskap innanfor danning og utdanning hos barn og unge, og samanliknar situasjonen i 13 forskjellige land.
Norge rigger seg for fornybar vekst, og havvind kommer til å bli en viktig del av fremtidens energisystem. Høgskolen er tildelt 5 millioner kroner til å kartlegge kompetansebehovet hos maritimt personell i møte med omstillingen mot havvind.
Campus Bergen er endeleg blitt Miljøfyrtårn-sertifisert. Det betyr at alle campusane til HVL no har ein plan for å tilfredsstille 70 ulike kriterium for grøn omstilling og miljøleiing.
Hei! 👋 Har du spørsmål om studier eller studentliv? Våre studenter er tilgjengelige på chat akkurat nå. Klikk her for å starte en samtale!