
Folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet
Bachelor
Er du opptatt av kosthold og fysisk aktivitet? Bachelorstudiet i folkehelsearbeid er en tverrfaglig utdanning som gjør deg rustet til å jobbe med helsefremmede og forebyggende arbeid.
Hvorfor studere bachelor i folkehelsearbeid?
Målet med folkehelsearbeid er å forebygge og fremme god helse i befolkningen, for eksempel ved å motivere ulike målgrupper til økt fysisk aktivitet og til sunne kostholdsvaner. Utdanningen er tverrfaglig, med fokus på blant annet entreprenørskap. Gjennom teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter får du kjennskap til helsefremmende kosthold og en rekke former for fysisk aktivitet knyttet til folkehelsearbeid. Studiet inneholder også organisasjons- og samfunnsfaglige perspektiv på folkehelsearbeidet.
Gjennom studiet lærer du å arbeide med kosthold, fysisk aktivitet og samfunnsplanlegging i helsefremmende og forebyggende virksomheter.
Man kan studere folkehelsearbeid med vekt på kosthald og fysisk aktivitet ved campus Bergen.
Hva kan du jobbe med?
Med bachelorgrad i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet kvalifiserer du deg til å drive helsefremmende og førebyggende folkehelsearbeid. Du kan jobbe i private og offentlige organisasjoner, eller starte din egen virksomhet.
Praksis i folkehelsearbeid
Studiet inneholder tre praksisperioder á to uker, som er knyttet til tema som omhandler kosthold, fysisk aktivitet og samfunn. Informasjon om praksis

Utveksling
I 4. semester har du et obligatorisk studieopphold i utlandet.
Hvor kan du reise?
Australia | Queensland University of Technology (QUT)
Danmark | University College Copenhagen (UCC) (KP)
Nederland | INHOLLAND University of Applied Sciences
Nederland | HAS Green Academy
New Zealand | Auckland University of Technology (AUT)
Portugal | Polytechnic Institute of Santarém
Spania | University of Malaga