Student I praksis på barneskole saman med elev

Lærer og barnehagelærer

Bachelor, master, årsstudium

Vil du ha en av verdens viktigste jobber? Som lærer spiller du en viktig rolle i unge menneskers liv og utvikling.

Hopp til

  Bli noe som har betydning for andre

  Hvordan man blir møtt på skolen har stor betydning for resten av livet, og det er derfor læreryrket blir sett på som ett av verdens viktigste yrker. Du må være kunnskapsrik, en god rollemodell og kunne motivere og bidra til å løse konflikter.

  Barnehagelærer

  Velg verdens viktigste lederjobb! Som barnehagelærer får du bidra til barns utvikling gjennom å legge til rette for kunnskapsformidling, omsorg og et utviklende miljø. Vi har Norges største barnehagelærerutdanning. 

  Etter bacheloren kan du gå videre på en master. Ved å velge en masterutdanning, vil du øke din kunnskap om utfordringene som barnehagesektoren står overfor i dag.

  Grunnskolelærer

  Vi har også Norges største grunnskolelærerutdanning! Derfor har vi mange fag å velge mellom når du studerer til å bli lærer. Grunnskolelærerutdanningene er en mastergrad og tar fem år. Det vil påvirke lønna di positivt når du er ferdig. Du får tittelen lektor. 

   

  Lærer i idrett for 1.-13. trinn

  Er du spesielt interessert i idrettsfag? Da kan du ta en femårig lærerutdanning hvor du spesialiserer deg innen dette! Denne utdanningen gir også tittelen lektor.

  Årsstudium

  Ta et årsstudium for å få undervisningskompetanse i flere fag!

  Har du utdanning fra før og ønsker å bli lærer?

  Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) passer perfekt for deg som allerede har en utdanning. Da får du pedagogikken du trenger for å undervise.

  Er du lærer og ønsker å styrke kompetansen din med en master? 

  Ønsker du en leder- eller administrasjonsstilling innen utdanningssektoren kan du også søke master i organisasjon og ledelse. 

  Kurs og videreutdanninger

  Jobber du i skole eller barnehage, har vi mange videreutdanninger som kan passe for deg!

  Se våre videreutdanninger innen skole og barnehage.

  Fem glade studenter står arm i arm utenfor campus Stord. De har alle på seg blå hettejakke med høgskolen sin logo. De er studentambassadører og står klare til å ta imot nye studenter.

  Er du usikker på studievalget? Se hvordan du kan møte oss!